miten valmistautuaOur Team

Ihanaa kun valitsitte minut tänä vuonna kuvaamaan teidän aarteenne! Odotan tulevaa kuvaustamme innolla ja ajattelinkin kertoa hieman mitä kuvaus pitää sisällään ja miten siihen voi valmistautua. Studion osoite on Lapinlahdenkatu 23 b, Helsinki. Kun olette saapuneet sisäpihalle, minulle voi soittaa 0451360053, niin tulen avaamaan ulko-oven ja pääsette sisään studiolle. Kuvausaika on tunnin mittainen ja tämä aika pitää sisällään saapumisen, mahdollisen vaatteiden vaihdon, kuvaamisen sekä lähtemisen - aikaa on varattu hyvin, jotta kuvauksessa ei synny kiireen tuntua. Studiolla ei ole varsinaista odotustilaa niin pyytäisin ettette saavu paikalle etuajassa, jotta edellinen asiakas on ehtinyt poistumaan ja olen saanut studion siistittyä teitä varten - saavuttehan siis vasta kun teidän oma kuvausaikanne koittaa.

 

On hyvä huolehtia, että lapsi on syönyt ja levännyt ennen kuvauksen alkamista. Mukaan voi halutessaan ottaa rusinoita tai muuta pientä naposteltavaa. Kun lasta (lapsia) kuvataan yksin, niin jos kameran luona tapahtuu liikaa niin että lapsen huomiota yrittää saada niin kuvaaja kuin vanhemmatkin ja hauskuutusta tulee joka suunnasta, voi lapsi hämmentyä tilanteesta eikä ole varma mitä tehdä ja mihin katsoa. Jos lapsi ujostelee kovasti, pyydän vanhempaa toki olemaan lähellä, mutta niin että lapsen huomion saisi kiinnitettyä yhteen asiaan kerralla.

 

Ehdimme halutessanne kuvaamaan kahdella taustalla kuvauksen aikana. Taustoina ovat raikas valkoinen sekä tunnelmallinen, rouhea puu.

 

Studioltani löytyy runsaasti erilaisia asuja, jotka ovat vapaasti teidän käytettävissänne. Koska keskityn vauva- ja taaperokuvaukseen niin asut ovat pääasiassa kokoa 68-86, mutta muutama pienempi sekä koon 92-98 koon vaihtoehto löytyy myös. Asut toimivat kauniisti kuvauksissa käytettävien taustojen kanssa sekä sopivat siihen fiilikseen mikä kuvissani on. Ne eivät vie huomiota pois itse kuvattavasta, mutta toimivat kokonaisuudessa harmonisesti. Monissa galleriani kuvissa näette lapsilla studion vaatteita päällä, joten niistä saa vähän vihiä asujen tyylistä. Viime aikoina olen tosin hankkinut paljon uusia asuja studion lainarekille. Kuvauksen aikana on usein mahdollista vaihtaa asua kerran tai kaksi (riippuen kuvattavien määrästä), eli voimme kuvata muutamalla eri asulla. Omissakin vaatteissa voi ilman muuta tulla - suosittelen välttämään kuvissa liian suuria headwrappeja, sukkahousuja ja sukkia (niin että sukan pohjat näkyvät kuvissa, yleensä suosin paljaita varpaita kuvissa) tai liian suuria kokonaisuuksia eli paljon kerroksia, jolloin lapsi jää vaatteidensa varjoon. Less is more! Mikäli haluatte hyödyntää studion vaaterekkiä, niin otan esille teidän koossa olevia vaihtoehtoja ennen saapumistanne ja ehdimme katsoa valikoimaa läpi ennen kuin alamme kuvaamaan. Merkkejä ovat mm. Jamie Kay, Zara, Cora & Violet, My Darling Emma...

 

Vanhemmille suosittelen vaatetukseen pehmeitä, maanläheisiä värejä (valkoinen, beiget, vaaleat tai murretut sävyt). Suosin vaatteissa myös tekstuureja kuten neuletta, pellavaa, yksinkertaista pitsiä tms. mutta myös esimerkiksi yksinkertaiset valkoiset t-paidat soveltuu hyvin. Kannattaa välttää logoja ja voimakkaita kuvioita, enkä välttämättä valitsisi täysin mustia vaatteita. Kuviin tarvita kenkiä - on hyvä myös katsoa ettei sukat ole liian huomiota vievän väriset. Tänne olen koonnut ideoita asujen sävyistä, tyylistä, materiaaleista ja yhteensovittamisesta.

 

Mikäli ette vielä ole varauslomaketta lähettäneet, niin tästä linkistä pääsette siihen (salasana: LSPlapset11). Täyttäkää ja lähettäkää tämä minulle hyvissä ajoin ennen kuvauspäivää, niin saan kaikki tarvittavat tiedot ylös ja voin valmistatua kuvaukseen parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli mieleen tulee mitään kysyttävää tulevasta kuvauksestanne, laita minulle meiliä tulemaan ja autan mielelläni.

seuraa @lauraschneiderphotography

hello@lauraschneider.fi

045 136 0053

helsinki, espoo, vantaa, pääkaupunkiseutu