kysyttyäusein

Q: MILLOIN KUVAUSAIKA KANNATTAA VARATA?

A: Kalenterini on yleensä täyteen buukattu pari kuukautta eteenpäin. Välttyäkseen pettymykseltä, vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata jo odotusaikana, useampi kuukausi ennen laskettua aikaa. Viime hetken aikoja on hyvin harvoin tarjolla, mutta mikäli löysit minut vasta nyt niin kannattaa silti kokeilla ja laittaa viestiä. Kalenterini elää hieman vauvojen syntymätahdin mukaan ja joskus saatan pystyä ottamaan varauksen lyhyelläkin varoitusajalla. Tämän varaan ei kuitenkaan kannata laskea, sillä useimmiten seuraavat vapaat ajat menevät tosiaan parin kuukauden päähän.

Q: HALUAN VARATA AJAN VASTASYNTYNEEN KUVAUKSEEN. MILLE PÄIVÄLLE AIKA VARATAAN, KUN EN TIEDÄ MILLOIN VAUVA TARKALLEEN SYNTYY?

A: Merkkaan varauksen yhteydessä lasketun ajan kalenteriini, mutta kuvauspäivä sovitaan vasta sitten kun vauva on syntynyt, eli ei hätää vaikka vauva ei ihan lasketun ajan mukaisesti synnykään. Kuvaus sujuu yleensä parhaiten kun vauva on 5-14 päivän ikäinen – kuvaan vastasyntyneet kuitenkin aina alle 3 viikon ikäisenä. Mikäli vauva on syntynyt ennenaikaisena, kuvaus toteutetaan yleensä kun raskaus olisi ollut täysiaikainen eli rv 37+ ja kun sekä vauvan, että äidin vointi sen sallii.

haluan ikuistaa

tämän hetken,

jotta te vanhemmat

voitte keskittyä

kaikkein

tärkeimpään

Q: VASTASYNTYNEEN KUVAUS EI TÄLLÄ HETKELLÄ OLE MEILLE AJANKOHTAINEN, MUTTA HALUAISIN TULLA ODOTUSAJAN KUVAUKSEEN TAI TUODA LAPSENI 1-VUOTIS KUVAUKSEEN. ONNISTUUKO TÄMÄ?

A: Tarjoan kaikille vauvakuvauksen varanneille asiakkailleni mahdollisuuden myös odotusajankuvaukseen. Kiireisen kalenterin vuoksi, en valitettavasti pysty tarjoamaan tätä kuvausta tällä hetkellä laajemmin. Järjestän muutaman kerran vuodessa suositut minikuvauspäivät vanhemmille vauvoille ja taaperoille (noin 6kk-2v ikäiset) ja näihin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita – niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat! Ilmoitan näistä Facebook ja Instagram sivustoillani, joten mikäli et vielä seuraa niin kannattaa käydä klikkaamassa seuraa painiketta, ettei kuvausinfot mene ohi.

Q: MILLOIN JA MITEN KUVAUS MAKSETAAN?

A: Kuvausmaksu maksetaan kun kuvauksesta tehdään varaus ja olet täyttänyt varauslomakkeen – kuvausmaksu vahvistaa teille paikan kalenterissani. Kuvapaketin ja mahdollisten extratuotteiden maksu tapahtuu pari viikkoa kuvauksen jälkeen. Laskutus hoidetaan sähköpostitse. Kuvapaketeissa on mahdollisuus osamaksuun.

Q: SAAMMEKO KUVAT DIGITAALISINA TIEDOSTOINA VAI PAPERITULOSTEINA?

A: Kuvapaketit sisältävät kuvat digitiedostoina ja kuvien resoluutio on 300ppi. Asiakas voi siis teettää kuvista rajattomasti valokuvatuotteita omaan käyttöön. Minulta löytyy myös uniikki valikoima kuvaustyyliini sopivia korkealaatuisia valokuvatuotteita, kuten Fine Art printtejä, albumeita, puutauluja, kuvabokseja jne. Näistä on mallit nähtävillä studiolla.

Q: MISSÄ STUDIO SIJAITSEE?

A: Kotoisa studioni sijaitsee Lapinlahdenkadulla Helsingin Kampissa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Aivan studion vierestä löytyy maksullisia 1. vyöhykkeen katuparkkipaikkoja, mutta muutaman minuutin kävelymatkan päässä on myös maksuttomia 2h parkkipaikkoja.

Q: TEETKÖ KUVAUKSIA HELSINGIN ULKOPUOLELLA?

A: Kaikki vastasyntyneen kuvaukset tapahtuvat Helsingissä studiossani.

Q: VOIKO YHDEN KUVAUKSEN AIKANA OTTAA SEKÄ STUDIO-, ETTÄ MILJÖÖKUVIA?

A: Kuvaan vastasyntyneet aina sisällä studion lämmössä.

Q: VOIKO VAUVAN KUVAUKSEN YHTEYDESSÄ OTTAA MUUTAMAN KUVAN MYÖS KOKO PERHEESTÄ?

A: Ehdottomasti! Kohti Pilviä tai Onnellinen Kettu -kuvapaketin ollessa kyseessä voimme kuvata vauvaa myös sisarusten ja koko perheen kanssa - koskettaahan tämä onnellinen tapahtuma koko perhettä. Pikku Tipunen -kuvapaketti keskittyy vain vauvan omiin kuviin. Vanhempien sisarusten omiin kuviin suosittelen varamaan LSP minikuvauksen, joista ilmoitan somekanavillani.

Q: VOIMMEKO TUODA MYÖS LEMMIKKIMME MUKAAN KUVAUKSEEN?

A: Niin ihania kuin nuo karvaiset perheenjäsenet ovatkin, niin vauvakuvausstudioon ei valitettavasti voi tuoda lemmikkejä allergia- ja hygienia syistä.

Q: MITÄ MINUN TULISI HARKITA VALOKUVAAJAA VALITTAESSA?

A: Mielestäni tärkeintä on valita kuvaaja, jonka kuvaustyyli ja työn laatu miellyttää sinua eniten. Valokuvaajaa valittaessa on hyvä tutustua kuvaajan galleriaan ja viimeisimpiin töihin – näin saat hyvän kuvan siitä millaisia kuvia on odotettavissa. Kuvaustyylini on melko ajaton ja viimeistelty, mausteena ripaus vintagea ja boho henkeä. Suosin maanläheisiä, murrettuja, kauniin pehmeitä sävyjä ja käytän studiolleni huolella valittua rekvisiittaa kohtuudella. Kuvaan vauvaa aina myös hyvin simppelillä tyylillä eli galleriasta takuulla löytyy myös todella ajattomia ja minimalistia kuvia, muiden kuvien ohella. Kuvan päähuomio on vauvassa ja siinä tunteessa. Voit lukea tarinani vauvojen parissa täältä.

seuraa @lauraschneiderphotography

hello@lauraschneider.fi

045 136 0053

helsinki, espoo, vantaa, pääkaupunkiseutu