Miten pukeutua

Suosittelen vaatetukseen neutraaleja maanläheisiä värejä: luonnonvalkoinen, harmaat, roosa, puuteri, valkoinen, beiget ja muut ruskean sävyt…

Kerrospukeutuminen toimii yleensä hyvin: yhdistä esimerkiksi pelkästään yhtä sävyä erilaisten tekstuurien ja asusteiden kanssa. Sama pätee myös vauvojen kohdalla puolivuotis- ja 1-vuotis kuvauksessa. Suosittelen valitsemaan yksinkertaisia tekstuureja (esimerkiksi ohuet neuleet toimivat hyvin), vaaleita sävyjä tai vaikkapa suloiset vaippahousut.

Vastasyntyneelle ei kannata ottaa kuvausvaatteita, sillä vauva kuvataan yleensä syntymäasussaan ja käytämme myös studiolta löytyviä kapaloita. Vaatteet harvoin toimivat vastasyntyneen kuvissa sillä vauvat ovat tuolloin vielä niin pieniä, että harvoin edes pieni body istuu hyvin joku puolelta – vaatteet näyttävät vauvan päällä yleensä liian suurilta ja vievät tuolloin huomion pois vauvasta.

Mikäli kuvauksessa on useampi kuin yksi henkilö, yritä koordinoida asut näyttämättä kuitenkaan liian identtisiltä.  Kirkkaammat värit kuten turkoosi, kirkkaanpunainen, oranssit ja vihreät eivät toimi valokuvissani niin kauniisti kuin neutraalit sävyt. Mustan sijasta valitsisin tumman harmaan. Kannattaa välttää myös pieniä printtejä ja kuvioita – kuten ohutta raitaa – sillä ne eivät yleensä näy kuvissa ja saattavat jopa viedä huomion pois itse kuvattavasta. Tässäkin on poikkeuksia, mutta jos kontrasti on liian suuri ja kuvio todella tiheä, niin se saattaa häiritä valokuvassa. Pyri vaatetusta valittaessa siihen, että jokaista kolmea ihmistä kohden maksimissaan yhdellä on kuviollinen (esim. raitaa) asu. Miehille suosittelen rentoja, yksinkertaisia neuleita tai paitoja, mutta välttäisin virallisen oloisia kauluspaitoja ja ”business”-pukeutumista.

Studiolta löytyy myös jonkin verran vaatteita, joita voi lainata kuvauksen aikana. Olen koonnut sinne neutraalin värisiä bodyasuja, neuleita, mekkoja, trikoita, paitoja, vaippapöksyjä ja asusteita (koot 68cm – 80cm). Myös odottavalle äidille löytyy huiveja, joitakin paitoja ja mekkoja.

On myös tärkeää, että vaatteet ovat mukavat päällä. Lapsen täytyy saada liikkua ja liian epämukavat vaatteet voivat olla turhauttavia ja siten hyvä jättää kotiin. Vaatteet voivat lisätä kuvan tunnelmaa, mutta niiden ei tule viedä huomiota pois itse kuvattavasta.

Olen kerännyt tänne ideoita ja inspiraatiota kuvausvaatteiden valintaan liittyen. Käy kurkkaamassa ideoita äläkä epäröi kysyä minulta jos jokin asuvalinta mietityttää. Tässä on muutamia vaatemerkkejä joista löytyy ihania luonnollisia sävyjä ja kauniita materiaaleja: KappAhl Newbie | Zara | Noa Noa | POMPdeLUX | Tocoto Vintage | The Little White CompanyH&M Basic

TAKAISIN TERVETULOSIVUSTOLLE

seuraa @lauraschneiderphotography

hello@lauraschneider.fi

045 136 0053

helsinki, espoo, vantaa, pääkaupunkiseutu